Hans Küng: No he demanat la dimissió del Papa



• Dimarts, 21 d’abril del 2009

Gràcies a Internet hem pogut escoltar, encara que amb retard, la interessant entrevista que el programa “Singulars” del Canal 33 va fer al teòleg suís Hans Küng. Küng ha tornat a primer pla de l’actualitat arran de la contestació creixent que dins de l’Església Catòlica han generat les actituds i opinions del Papa Benet XVI. Es una delícia sentir parlar clar a un home d’església en un context en que la majoria prefereixen el silenci o actituds extraordinàriament prudents. L’enrocament d’una part de la jerarquia catòlica en posicions ultraconservadores i el silenci d’altres sectors deixen a la societat òrfena d’un debat ètic al qual l’Església havia contribuït de manera destacada en el passat.



La reticència de Hans Küng a parlar del Papa Benet XVI va obligar al presentador del programa, Jaume Barberà, a una mena de “preescalfament” amb preguntes innocents sobre la crisi econòmica i el president Obama. Cal només tenir deu minuts de paciència. Després Barberà pitja l’accelerador a fons i entrem en la part mes interessant de la conversa. “No he demanat la dimissió del Papa – diu Küng -. Només he demanat un canvi de rumb”. Mes endavant el teòleg suís no dubta en qualificar el celibat de “catàstrofe” per a l’Església i reconeix que hi ha un nexe d’unió entre la llei del celibat i els abusos a menors protagonitzats per clergues catòlics.

Un programa aquest “Singulars” al que caldrà estar atents. La televisió pública també està bastant òrfena de programes de qualitat en que puguin ser entrevistats personatges de relleu com Hans Küng.

La web del programa “Singulars”
L’entrevista a Hans Küng
El bloc del programa
Avui destaquem